Новини Статии Ревюта за Лаптопи и Компютри
за нас промоции контакти вход
  
    Новини, събития и полезна информация/Новини от света на компютрите
продукти
услуги
всичко за компютрите
  Справочна информация
  Новини от света на компютрите
  Ревюта на компютри, лаптопи и компоненти
  Драйвери и други инструменти за сваляне
правила
    
Търсене чрез Google
   

  мобилна версия
 

Microsoft Touch Mouse поднася touch навигация за всички потребители на WINDOWS
2011-10-12 14:22:10

Новата Microsoft Touch Mouse комбинира ползите от старата добре позната мишка (която се разработва от 60-те години насам) заедно с така наречените „multitouch“ жестове.

          

Налична в България от началото на септември, „тази мишка предоставя на милионите потребители на Windows 7 естествен начин за навигация в операционната система „ - каза Скот Рокфелд, Директор продуктово управление за Майкрософт Хардуер Дивижън.
„Това е първия път, когато обединяваме точността от контрола на мишката с интерактивността, която „Touch“ технологията предоставя на потребителите“, добави той.
„Даваме ви контрол върху компютъра, който може да почуствате чрез пръстите си. Touch Mouse позволява на потребителя да върши всичко, което е правил с обикновената си мишка, като например „насочване и кликване“, но добавя „multitouch” функционалността, която позволява по-бърза и лесна навигация в Windows 7, единствено чрез движения на пръстите“ каза Х. Бенко, инжeнерът ръководил проекта. „Тази мишка е направена да оптимизира работата с Windows 7“ добави той - „ Нещата, които правите всеки ден- минимализиране и максимизиране на прозорци, скролване из уеб страници, всичко това е достъпно на върха на мишката чрез докосване на пръста.“