Новини Статии Ревюта за Лаптопи и Компютри
за нас промоции контакти вход
  
    Новини, събития и полезна информация/Новини от света на компютрите
продукти
услуги
всичко за компютрите
  Справочна информация
  Новини от света на компютрите
  Ревюта на компютри, лаптопи и компоненти
  Драйвери и други инструменти за сваляне
правила
    
Търсене чрез Google
   

  мобилна версия
 

Вграденото GPU AMD Radeon E6460 поддържа до 4 независими дисплея
2011-10-03 09:47:58

 По време на Източната конференция за вградени системи, AMD представи AMD Radeon E6460 като своя дискретен графичен процесор от следващо поколение за вграждане, който допълва обявения преди AMD Radeon E6760. Новият продукт може да се използва в казино игри, системи за цифров подпис, системи за автоматично управление и др. С поддръжка на до 4 екрана едновременно и над два пъти по-висока 3D производителност от ATI Radeon E2400, AMD Radeon E6460 вдига летвата по отношение на бързина и функционалност в стартовия клас графични решения на този клас продукти, твърдят от компанията. 

Новата графична карта идва с съвременен 3D графичен механизъм и програмируема шейдърна архитектура, поддържаща Microsoft DirectX 11 технология за по-добър рендъринг. Тя разполага с трето поколение унифициран видео декодер (UVD) за декодиране на H.264, VC-1, MPEG4 и MPEG2 компресирани видео-потоци. За по-висока пропускателна способност на паметта е добавен кадров буфер 512 MB GDDR5. Наличен е един дизайн за множество приложения: BGA пакетът на AMD Radeon E6460 GPU е подмножество на по-високо производителното решение AMD Radeon E6760 GPU, като по този начин проектантите могат да разработват една система и за двете GPU. 

Новият продукт разполага с многодисплейна поддръжка на технологията AMD Eyefinity. AMD Radeon E6460 поддържа до 4 независими дисплея, HDMI 1.4 стерео видео и DisplayPort 1.2 за по-високи скорости на връзката и опростено свързване на дисплеите. AMD Radeon E6460 GPU идва с планирано време на предлагане на пазара от 5 години. Тази графична карта може да работи в двойка с избрани модели AMD APU за да предложи допълнителни графични възможности и допълнителна паралелна изчислителна мощност.