Новини Статии Ревюта за Лаптопи и Компютри
за нас промоции контакти вход
  
    Новини, събития и полезна информация/Новини от света на компютрите
продукти
услуги
всичко за компютрите
  Справочна информация
  Новини от света на компютрите
  Ревюта на компютри, лаптопи и компоненти
  Драйвери и други инструменти за сваляне
правила
    
Търсене чрез Google
   

  мобилна версия
 

Samsung отвори „фронта" при 7-инчовите таблети с Galaxy Tab Plus
2011-10-03 09:44:05

 В петък Samsung обяви таблета Galaxy Tab 7.0 Plus, нова версия, която е по-лека и по-мощна от оригиналния Galaxy Tab, работеща с двуядрен 1,2 GHz процесор.

Samsung каза, че новата версия Plus е с ОС Android 3.2, позната и като Honeycomb. Първият Galaxy Tab, обявен през септември 2010, работеше с Android 2.2, а от май 2011 – с версия 2.3.

И двете версии на Galaxy Tab имат 7-инчови сензорни екрани. Вариантът Plus тежи 12,16 унции (344 грама), докато предшественикът бе с тегло 13,58 унции (384 грама). Това олекотяване с 40 грама не е най-същественото обаче. Моделът Plus ползва двуядрен 1,2 GHz процесор, докато първоначалният бе с 1 GHz чип.

Samsung вече има цялостна линия от таблети с екрани, вариращи от 7 до 10,1 инча. Компанията не разкри цената или с кои оператори ще работи за новия модел Plus. Той ще бъде достъпен в Индонезия и Австрия до края на октомври, а след това ще бъде пускан последователно и в други страни.

16GB версия на оригиналния Galaxy Tab се продава в САЩ за $430 през BestBuy.com. Samsung каза, че новият модел ще е достъпен във версии с 16GB и 32GB. Чрез microSD карта капацитетът за съхранение може да бъде увеличен с до 64GB.

Цената ще бъде основен фактор за следващото поколение таблети под Android, тъй като Amazon представи тази седмица своя 7-инчов таблет Kindle Fire с цена $199, като таблетът работи с операционна система с отворен код.

Kindle Fire обаче няма камера или микрофон, докато Galaxy Tab 7.0 Plus разполага с микрофон и 2 камери, като задната е с резолюция 3 мегапиксела, а предната камера е 2 Mpx.

Kindle Fire ще поддържа Wi-Fi, а моделът Plus на Samsung ще поддържа 4 варианта на мобилни мрежи, включително HSPA+ в добавка към Wi-Fi.