Новини Статии Ревюта за Лаптопи и Компютри
за нас промоции контакти вход
  
     Всичко за компютрите / Новини от света на компютрите
продукти
услуги
всичко за компютрите
  Полезнa информация
  Новини от света на компютрите
  Ревюта на компютри, лаптопи и компоненти
  Основни компютърни понятия
  Драйвери и полезни инструменти за сваляне
правила
    
Търсене чрез Google
   

  мобилна версия
 

Toshiba представя новата и подобрена премиум ултрабук серия KIRA

 Toshiba Europe GmbH представи новата подобрена и разширена гама от своята премиум серия KIRA. С набор от обновени характеристики, 33.8-сантиметровият (13.3“) ултрабук KIRA извежда производителността на ново ниво както за лична, така и за бизнес употреба. KIRA се предлага в подбрани конфигурации за първи път в Европа, в това число с избор между детайлната чистота на PixelPure (2560 x 1440) сензорен екран или Full HD (1920 x 1080) антирефлективен дисплей. Изисканият дизайн, който предлага чудесната комбинация от тънък, елегантен профил и невероятна производителност, отличава KIRA, която предефинира очакванията за това какво може да предложи един ултрабук.

Мощна производителност и лесна преносимост
KIRA идва с новото 5-то поколение Intel® Core процесори с върхова производителност и зашеметяваща визия, които издигат работата с компютър до едно ново ниво. Включването на до 5-то поколение Intel® Core™ i7 процесори помага за по-високата работна ефективност при по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот на батерията с капацитет до 13 часа при Full HD версията и до 10:45 часа за PixelPureTM модела. Едновременно с това мобилността при KIRA е издигната на пиедестал, като ултрабукът предлага тегло от едва 1,1 кг, без да е направен компромис с производителността.

Изразителни цветове, които вдъхват нов живот на вашето съдържание

Новата серия KIRA идва с избор между PixelPure или Full HD екрани. Сензорният PixelPure дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела е с IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) технология и впечатлява с внушителни цветове, като едновременно с това предлага изключително здраво Corning® Concore™ стъкло за висока защита на екрана в динамичното ежедневие. IGZO технологията дава своя принос за повишения живот на батерията, носи премиум тъч усещане и осигурява ултраширок зрителен ъгъл както по вертикала, така и по хоризонтала.

Новата Full HD опция се отличава с 300 нита яркост на екрана, с IPS технология за прецизно цветово възпроизвеждане и отлични зрителни ъгли за гледане на филми или редактиране на видео. Матовият екран е идеален за работа навън и при по-силна светлина, като намалява отраженията и осигурява висока видимост.

Новите модели KIRA са подобрени и осигуряват истинска цветова прецизност и възпроизвеждане, тъй като всеки дисплей е калибриран от Chroma Tune™ и сертифициран от Technicolor. Без значение дали редактирате снимки или гледате видео, ще се насладите на по-естествена цветова експресия, повече реализъм, кинематографско качество и още по-пълно забавление. Всеки модел идва с предварително инсталиран Chroma Tune™ софтуер за Toshiba, така че потребителите да могат да контролират цветовата гама според съдържанието и софтуерните приложения, които се използват. В резултат на това всичко, което се показва на екрана, се възпроизвежда по начина, по който искате и с изключително високо качество.

Подобрено премиум изживяване
Всички високопроизводителни характеристики на оригиналната KIRA допълват новите въведения и предоставят перфектна комбинация от красота и производителност. С качествените високоговорителите Harman Kardon® и технологията за подобряване на звука DTS® Studio Sound, потребителите могат да се насладят на поглъщащо премиум аудио изживяване. Налична е пълна гама от опции за свързване като 3 високоскоростни USB 3.0 порта, 1 x HDMI® с поддръжка на Ultra HD и WiDi технология за безжично споделяне на съдържание. KIRA запазва своя отличителен луксозен дизайн – елегантната безжична клавиатура без рамка с подсветка се вписва чудесно в тялото на лаптопа, докато контурът на всеки клавиш е проектиран за максимално удобство при писане.

Toshiba KIRA ще е налична в България в началото на второто тримесечие на 2015 г.