Новини Статии Ревюта за Лаптопи и Компютри
за нас промоции контакти вход
  
    Новини, събития и полезна информация/Новини от света на компютрите
продукти
услуги
всичко за компютрите
  Справочна информация
  Новини от света на компютрите
  Ревюта на компютри, лаптопи и компоненти
  Драйвери и други инструменти за сваляне
правила
    
Търсене чрез Google
   

  мобилна версия
 

Samsung Solid State Drives (SSD) вече могат да бъдат закупени от Булкомп Инженеринг
2011-11-04 18:31:58

Solid State Drive са устройства, заместващи хард дисковете, базирани на памет с постоянен запис, без механични въртящи се части. Те се поставят на мястото на стандартния харддиск в компютъра или като втори диск. Серията Samsung SSD 470 от корейския технологичен гигант обещава не просто по-висока скорост на четене, но и по-голяма надеждност от това, с което потребителите са свикнали.


                     


От Samsung поставят специално ударение върху преимуществата на този метод за съхранение на данни:

Изключителна производителност - С интегрираната NAND флаш и триядрен контролер за паралелна обработка на информацията новата серия SSD 470 осигурява най-бързия възможен начин за достъп до данни. Според Samsung времето за зареждане е почти три пъти по-бързо от това на обикновените харддискове. Отлични времена за запис и четене – със скорост на четене от 250 MB/sec и на запис от 220 MB/sec, Samsung SSD 470 осигурява по-бързо зареждане на програми и приложения. Това означава, че можете да зареждате по няколко приложения едновременно, с минимално време за чакане и минимални смущения на работния процес.

Сигурност и икономия, ниска консумация на енергия - Липсата на движещи се части в SSD паметта прави Samsung SSD 470 както надежден, така и икономичен начин за съхранение на информация. Издръжлива на вибрации и удари при пренасяне, които са обичайни при ползването на преносими компютри, паметта е въоръжена и с алуминиева обвивка, която я предпазва от влияния на външната среда, като прах и корозия. Липсата на движещи се елементи пести и от енергията, която се консумира. Samsung SSD 470 употребява около 1/3 от енергията, необходима на конвенционалните харддискове като по този начин удължава живота на батерията, с ключово значение при преносимите компютри.

Безшумна работа - за разлика от традиционните дискове с въртящи се пластини и подвижни глави, SSD дисковете са практически безшумни и не отделят почти никаква топлина.

С най-висококачествена технология и изключителен дизайн, Samsung SSD 470 комбинира безпрецедентно качество с ненадмината многозадачна производителност и надеждност. За пореден път продукт на Samsung се превръща в еталон за върхов ъпгрейд в изчислителната мощ. Игра, работа и сърфиране в интернет едновременно - Samsung SSD 470 може да се справи с всичко.